Vtisi mamic

Moja porodna izkušnja

Porod je bilo zame načrtovano potovanje v neznano, zato sem se želela nanj čim bolje pripraviti telesno, čustveno in miselno. Prebrala sem kar precej literature s tega področja že pred nosečnostjo, ker je to tudi del mojega poklica. Ko pa sem se soočila z lastno izkušnjo nosečnosti in priprave na porod, sem želela vse naučeno kar se da s pridom uporabiti.

Zato sva z možem iskala porodnišnico, ki bi bila temu naklonjena. Možu je kolega priporočil kranjsko porodnišnico, ki je porodnicam omogočala, da je par lahko imel eno babico tekom celega poroda. Ta ideja mi je bila zelo blizu, saj mi je dajala občutek varnosti.

Seveda sva iskala dalje in tako prišla do osebnega poznanstva z babico Marjeto. Že prvi kontakt je bil sproščen, kar je zame zelo pomembno… Marjeta je s svojo osebnostjo izjemno pozitivno vplivala name in predvsem na moja čustva in misli, ki so prispevale k sproščenemu telesnemu počutju.

Pred porodom naju je spremljala skoraj dva meseca. Seznanila naju je z možnimi prostori, kjer bi lahko rodila, tako da sem si prostor lahko že vnaprej vizualizirala. Tako sem šla v porodnišnico na dan poroda kot bi šla domov. Priznati moram, da smo bili vsi trije z možem prav usklajen tim in so bile upoštevane vse najine želje, ki sva jih zapisala v porodnem načrtu. Prepričana sem, da prvi porod brez Marjete ne bi potekal tako spontano in popolnoma po naravni poti. Marjeta je res oseba, ki združuje več lastnosti: ima tako profesionalno znanje, porodnico, partnerja in otroka obravnava celostno pred med in po porodu tako kot to lahko beremo v svetovno priznani strokovni literaturi ter stalno skrbi za dobro psihično stanje vseh.

Zato se veseliva ponovnega snidenja z njo na istem kraju…

 

Meta

<< nazaj

 
To spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali dovolite, da jih naložimo na vaš računalnik?