Vtisi mamic

Moja porodna izkušnja

Moja zgodba z Marjeto se je začela nekje v sredini moje nosečnosti, saj sem se k njej hodila masirat in sproščat.Odločila sem se za naravni porod, saj je to najlepši začetek življenja za moje malo bitjece. Ker sem osveščena, kako v porodnišnici opravljajo porode,sem vedela, da bom imela z Marjeto lepo porodno izkušnjo, da bo vse tako kot si želim in da bom imela fižično in psihično podporo.

Na porod sem se dobro pripravila,prebrala sem kar nekaj čtiva in vedela sem kaj me čaka, po vseh pogovorih z Marjeto, pa sem postala še bolj samozavestna in prepričana vase, da to zmorem.

Povsem pripravljeni smo čakali, da moje malo detece želi v moje naročje. V soboto popoldne so se začeli prvi popadki, po tuširanju sem ugotovila, da so pravi...saj so se okrepili, torej čas je bil, da pokličem Marjeto in sporočim, da bomo kmalu spoznali malo punčico.

Pozno popoldne smo se srečali pred kranjsko porodnišnico, opravili priprave na porod, pogledali kako se počuti dojenčica in ugotovili, da je čas za porodno sobo.

Tam smo bili povsem sami in vse je potekalo v intimnem vzdušju, popadke sem predihavala kar stoje, saj mi je bilo to najlažje. Naslanjala sem se na moža, Marjeta pa mi je z pritiski na križ lajšala bolečino. Po dobri uri predihavanja popadkov je bil čas, da se uležem na bok in izstisnem novo življenje. Z veliko mojega truda, podpore moža in moje babice, sem kmalu v naročju držala mojo malo Saro, ponosna nase, da sem zmogla tako težko, pa vendar lepo preiskušnjo...

Hvala, da si mi pripomogla k moji popolni porodni izkušnji...vse je bilo tako kot sem si želela..

Anka

Anka

<< nazaj

 
To spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali dovolite, da jih naložimo na vaš računalnik?