Vtisi mamic

Lučka Lucija

Pričakovanje rojstva moje prve hčerke je večinoma minevalo sproščeno in veselo. Posvečala sem se tudi psihični in fizični pripravi na porod, ampak ne preveč, saj sem želela prestopiti prag porodnišnice neobremenjeno in s sproščenim zaupanjem v strokovno osebje, ki zares naredi vse za dobro porodnic in novorojenčkov. In to mi je tudi zares uspelo - vse do dejanskega vstopa v porodnišnico, kjer sta se zaupanje in sproščenost kaj kmalu sprevrgla v vse kaj drugega. Izkušnja prvega poroda me je globoko zaznamovalo z grozo pred rojevanjem, zato sva bila z možem nekaj časa gotova, da bova imela edinko. Ampak...

Druga nosečnost je v nasprotju s prvo potekala vse prej kot sproščeno. Podnevi sem se tresla, kako bo, ponoči pa so me preganjale more o prvem porodu. Kljub vsemu, oz. prav zato, sem se odločila prijeti vajeti trdneje v svoje roke. Vedela sem, da je zagotovo najboljša izbira za porod dobra babica, ki te spremlja in vzpodbuja že med nosečnostjo, med samim porodom in po njem. Že po prvem sestanku z Marjeto mi ni bilo treba več kaj dosti razmišljati kako in kaj in takoj sem spet malo lažje zadihala.

Začetek poroda ni šel ravno po načrtih, saj sem bila že teden dni pred rokom sprejeta v porodnišnico - tokrat sem se odločila za Kranj. Lahko sem res samo hvaležna Marjeti, ki me je spremljala in bodrila ves čas negotovega čakanja - po telefonu in osebno. Ker sem vedela, da bo z mano, ne glede na razplet, je bilo vse lažje. In prišel je tisti dan... Z Marjetinim trudom in dobro voljo se je porod, kljub začetni umetni vzpodbudi, začel razvijati naravno in postopoma. Marjeta, moj mož in jaz smo bili lepo uglašen tim in pravi zavezniki. Lahko sem se sprehajala, čepela, mož me je masiral... Imela sem vso svobodo in hkrati varnost ob budnem Marjetinem očesu. Porod je ves čas konstantno in postopoma napredoval potem pa se je kar naenkrat vse odvilo z bliskovito naglico, ki ji je Marjeta strokovno in umirjeno sledila... Z možem sva presrečna dobila še eno hčerko. Nisem mogla verjeti, kako drugačen je bil porod v primerjavi s prvim. In to popolnoma brez kakršnihkoli nepotrebnih posegov ali analgetikov. Z Marjetino pomočjo je moj drugi porod ozdravil nezaceljeno čustveno rano prvega.

In njeno delo se tu ni končalo - nasveti in pomoč pri dojenju, krčih, masaža... in pogovor kadarkoli sem potrebovala vzpodbudno besedo pri soočanju z novimi izzivi. Modrost, strokovnost, optimizem, podpora, empatija, vzpodbuda, objem, nasmeh... vse to in še kaj je Marjeta.

Hvala.

Nina

nina meglič

<< nazaj

 
To spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali dovolite, da jih naložimo na vaš računalnik?