Vtisi mamic

Porodna izkušnja

Z možem sva se odločila - imeli bomo še enega otroka. Obdobje nosečnosti, ko z velikim veseljem spremljaš razvoj svojega otročička in njegovo telovadbo v trebuhu, je hitro minilo. Veselila sem se in nestrpno pričakovala rojstvo tiste male štručke, s katero sem se že pogovarjala, čutila njeno brcanje, le pestovala je še nisem. Bolj ko je šla nosečnost proti koncu bolj na trnih sem bila. Vedela sem, da je rojstvo otroka nekaj najlepšega v življenju, zavedala pa sem se tudi, kako pomembno je, da se na porod ustrezno pripraviš in da ti v času poroda stoji ob strani, poleg očeta otroka seveda, ustrezno usposobjena oseba, ki ji zaupaš. Zaradi izkušnje pri rojstvu prvega otroka nisem imela težav, katera babica naj bo prisotna pri porodu -  Marjeta Žlebnik, babica v kranjski porodnišnici, ki svoje delo opravlja strokovno, s srcem, ki zna prisluhniti in je izredno topla oseba.

Z Marjeto sem navezala stik sredi nosečnosti in sledila so najina srečanja in pogovori o porodu ter o mojih porodnih željah, spremljala pa je tudi razvoj otroka. Vedno je bila pripravljena pomagati z nasveti, vodila me je, da sem se na porod pripravila ne le fizično ampak tudi psihično. Pred porodom se niti zavedala nisem, kako pomembni so bili najini pogovori. Pomagala mi je, da sem ugotovila smisel porodne bolečine, se nanjo pripravila, prav tako mi je svetovala, kako se skozi boleče popadke prebiti. V času poroda je bila ves čas ob meni, mi pomagala predihavati popadke in mi masirala križ, tako da so bili popadki manj boleči. Pomagla mi je najti zame najugodnejši porodni položaj ter me seznanjala s potekom poroda. Bodrila me je in mi dala vedeti, da zmorem opraviti svojo nalogo. Zaupala je vame, tako da sem si bolj zaupala tudi sama. Tudi po produ sem bila deležna njene pomoči. Svetovala mi je glede dojenja, masaže prsi, ..., poprodna masaža pa je bila pravi balzam za dušo in telo. Skratka, pomagla je, da smo se v naši družini hitro ujeli z našo novo članico.

Marjeta, še enkrat hvala za vse. Bila si več kot super. S tvojo pomočjo mi je uspelo, da sem rodila naravno, brez protibolečinskih sredstev, tako kot sem si želela. Za menoj je prijetna porodna izkušnja.

 

Darja J. B. , Novo mesto

Darja J. B.

<< nazaj

 
To spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali dovolite, da jih naložimo na vaš računalnik?